Технології


Удосконалення технології й обладнання для приготування затяжного тіста

У журналі «Світ продуктів» №2 за січень 2024 р. опублікована стаття Анатолія Пилипенка «Перспективи використання пшоняного та гречаного борошна», у якій розкриті цілющі властивості круп’яних і бобових культур і продемонстроване покращення харчової та біологічної цінності печива при їх використанні в універсальній потоковій лінії виробництва затяжного та цукрового печива. Інженер-конструктор харчового обладнання Ігор Коваленко долучився до удосконалення приготування тіста в потоковій лінії виробництва затяжного печива. Це покращення дозволить ефективно використовувати суміші борошна з різних видів круп’яних і бобових культур, підвищить якість замісу тіста і буде раціональним кроком до розширення асортименту затяжного печива оздоровчого та профілактичного призначення.
Детальніше

Сучасне паковання для м’ясної промисловості

Вибагливі характеристики м’ясних продуктів змушують переробників використовувати паковання, яке відповідає найвищим стандартам якості. Тому упаковка має не тільки гарантувати безпечність запакованого виробу, але й бути екологічно нейтральною та узгоджуватися з принципами циркулярної економіки. Інноваційне пластикове паковання виробництва компанії KGL відповідає всім цим викликам
Детальніше

Найновітніші пакувальні технології: ущільнюючі машини від Hualian Machinery Group

Ключ до ефективного пакування лежить у використанні передових технологій. Горизонтальний стрічковий зварювач FRP-810I відповідає сучасним вимогам високих стандартів якості та надійності упаковки і одночасно визначає нові стандарти у своєму класі. Він вирізняється своєю здатністю забезпечувати герметичність і свіжість продуктів завдяки використанню інноваційного методу запаювання та має вбудований датувальний пристрій із функцією струменевого друку.
Детальніше

Безмасляні компресори Dalgakiran для виробництва ПЕТ-тари

Чисте безмасляне стиснене повітря широко використовується не тільки у виробничих процесах харчової галузі, а й при виготовленні упаковки, безпосередньому пакуванні й етикетуванні.
Детальніше

Sojet – надійне маркування Вашого продукту без обслуговування та переплат

Сьогодні промислове виробництво вимагає комплексного підходу до маркування продукції, що буде не лише виконувати поставленні завдання, а й безвідмовно працюватиме з незмінними параметрами впродовж заданого часу та за певних умов. Саме з урахуванням потреб виробників, а також зважаючи на тенденції та вимоги до маркування, компанія Sojet створила ідеальне рішення для датування паковання у харчовій промисловості.
Детальніше

Пишаємося, що робимо внесок у розвиток молочної галузі

Інноваційні рішення PET Technologies для виробників молочної продукції.
Детальніше

Власноруч протестуйте нові пристрої для контролю тари (відео)

Компанія ХЛР (ТОВ «Хімлаборреактив») – лідер із постачання лабораторного обладнання України. Це, зокрема, прецизійні прилади для перевірки якості різноманітної упаковки: скляних, бляшаних, ПЕТ-пляшок тощо.
Детальніше

Вимірюємо товщину упаковки з різних матеріалів

Товщина матеріалу упаковки може безпосередньо впливати на багато інших її параметрів: міцність, жорсткість, стійкість до проколів, прозорість, збереження вмісту пакування тощо.
Детальніше

Контроль упаковки, яка контактує з харчовими продуктами

Хімічний склад пакувальних матеріалів для харчової продукції вже довгий час є надзвичайно актуальною темою. Дослідження безпечності й екологічності хімічних речовин в упаковці та споживчих товарах спричиняють внесення змін до законодавчих норм, розроблення і впровадження нових законів, яких пакувальна галузь має неухильно дотримуватися. Одним із найбільш обговорюваних питань упродовж кількох років є використання фталатів.
Детальніше

Черкаський пивзавод обирає обладнання PET Technologies

Черкаський пивзавод компанія ФОП Гладкий А.Г., виробник пива та безалкогольних напоїв, оновив парк обладнання для видуву ПЕТ-пляшок – придбав агрегат пневмоформувальний виробництва PET Technologies. Обладнання інтегровано в комплексну лінію розливу напоїв
Детальніше

Ергономічні пакувальні рішення від ТОВ «ІТК «Автоматик груп»

Щомісяця на світовому ринку харчової продукції з’являється дедалі більше нових гравців. Зокрема в українському споживчому просторі помітно виокремився запит на якісний не лише з екологічного й органолептичного боків продукт, а й з погляду його ергономічності, що здебільшого досягається завдяки пакуванню. Яка ж вона, сучасна ергономічна упаковка, та як утілити цей показник у своїй продукції?
Детальніше

Найкращі 10 приладів для контролю якості скляних і пластикових пляшок

Скло й пластик – найпопулярніші матеріали, з яких виробляються пляшки для напоїв і харчових продуктів. Яскрава тара для соків, лимонадів, алкогольних напоїв, молока та йогуртів має привертати увагу, зберігати продукт, бути витривалою і безпечною для споживачів. Отже виробники продуктів і тари мають ретельно контролювати якість скляних та пластикових пляшок.
Детальніше

Моніторинг атмосферного повітря на підприємстві відповідно до законодавства

Стан повітря – одне з найактуальніших питань сучасного світу, що регулюється в Україні Законом «Про охорону атмосферного повітря». Цей закон зобов’язує виробництва моніторити стан повітря і вносити корективи у свою діяльність, аби берегти довкілля.
Детальніше

Проект «Сучасна модель системи енергозабезпечення хлібопекарського підприємства». Підсумки

23 березня 2023 року відбулась третя конференція циклу «Бізнес-трансформації на агроринку», яка організована Hard Skills Consulting.Звіт про конференцію можна розглянути на сайті за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=03J2fa9_A78. В модулі «Енергетична незалежність агрокомпаній» СЕО та акціонер компанії HD-Group Борис Шестопалов повідомив про досягнення в забезпеченні підприємств HD-Grouр основним і резервним паливом, впровадження СЕС і газових генераторів для автономного виробництва електроенергії підприємствами борошняного та хлібопекарського напрямків. В доповіді Бориса Шестопалова хлібопекарську галузь повинні зацікавити умови і висновки щодо використання для власного хлібного бізнесу біометану і скрапленого вуглеводного палива LPG та практичне впровадження СЕС, які були також освітлені і на панельній дискусії РІО Марко Пак «Сучасна модель системи енергозабезпечення хлібопекарського підприємства» .
Детальніше

«Енергопостачання в сучасних умовах»: підсумки зустрічей, організованих РІА «Марко Пак»

Нагадаємо, що 22 грудня 2022 р. в Києві відбулася зустріч виробників продуктів харчування, аграрних компаній та ритейлу із розробниками технічних рішень для постачання і споживання теплової та електричної енергії в сучасних умовах, яку організувала компанія «Марко Пак».
Детальніше