Одеська національна академія харчових технологій (ОНАХТ) є визнаним в Україні та за кордоном сучасним інноваційним науково-навчальним центром підготовки висококваліфікованих кадрів для підприємств харчової і переробної промисловості галузей АПК і наукових досліджень по розробці функціональних продуктів харчування з 115-річним досвідом успішної діяльності. За роки існування академія, як вищий навчальний заклад, підготувала більше 90 000 фахівців, серед яких понад 5000 випускників - громадяни з 75 країн світу. Випускники ОНАХТ - відомі вчені, інженери, керівники різних рівнів, які досягли успіху не тільки за допомогою глибоких професійних знань, а й завдяки гармонійному поєднанню в освітньому процесі тих дисциплін, які розширюють світогляд молодої людини, вчать логічно і нестандартно мислити, сприяють формуванню особистості.
Стратегічна мета академії спрямована на підготовку інженерних та наукових кадрів усіх освітніх рівнів, зміцнення науково-педагогічного потенціалу, широке використання новітніх технологій в науковoму процеcі, гумaнізaцію оcвіти і виxовання молoді, інфоpматизацію науково-оcвітні прогpами, більш розвинутoю науковoї тa міжнаpодної діяльноcті, зроcтання матeріально -теxнічної бaзи акадeмії.