Новини


В Києві відбувся бізнес-форум «Молочна індустрія. Морозиво»



З жовтня спільнота професіоналів у сфері виробництва молочної продукції зібралася на щорічному бізнес-форумі «Молочна індустрія. Морозиво» в Києві. Це традиційне місце для обміну досвідом між виробниками молочної продукції та налагодження зв’язків зі спеціалістами ритейлу, постачальниками технологій, обладнання та пакування.

  • Організатор: компанія Marko Pack.
  • Генеральні партнери: компанії «Біо Ресурси Україна» й «Ітак».
  • Водний партнер заходу: ТМ «Моршинська»
  • Медіа-партнери: журнал «Світ Продуктів», www.packaging.com.ua

Під час бізнес-зустрічі спікери-експерти аналізували найактуальніші світові та вітчизняні тенденції ринку молочних продуктів і морозива, стратегії компаній за сучасних умов, а також презентували сучасні технології виробництва та пакування молочних виробів.

Із доповідями виступили представники компаній «Біо Ресурси Україна», «Ітак», ТОВ «ЕСАРОМ ЮКРЕЙН», «АГРАНА Фрут Україна», PET Technologies, Integra, BioFlavid, «Продсервіс», «Грантфінанс», Pro-Consulting, ALLE Consulting, Best Way Foods, ТАТфуд, а також Одеського Національного Технологічного Університету та Інституту продовольчих ресурсів НААН України.

Зокрема, спікери заходу говорили про таке:

  • Ефективні рішення для молочної промисловості;
  • Презентація нового заводу компанії «Ітак»;
  • Тенденції світового ринку морозива;
  • Прогресивні фруктові рішення для індустрії морозива та молочних продуктів;
  • Комплексні рішення у сфері розливу для молочної індустрії;
  • Ферментовані біфідовмісні молочні продукти з підвищеними пробіотичними властивостями;
  • Захисні культури – «природне рішення» для подовження терміну придатності молочних продуктів;
  • Їжа майбутнього;
  • Застосування таксифоліну (дигідрокверцетину) в молочній галузі;
  • Заквашувальні культури – якість, захист і безпечність молочної продукції;
  • Фінанси та грантова підтримка підприємств харчової галузі в умовах війни;
  • Тренди ринку молочної продукції;
  • Лактази в молочній промисловості. Переваги використання для морозива;
  • Сертифікація системи менеджменту в молочній індустрії для експорт-орієнтованих компаній;
  • Комплексні рішення для виробництва молочних продуктів і морозива;
  • Рішення кадрової політики, підбір і перекваліфікація, грантова допомога;
  • Біотехнологія як основа сучасних технологій виробництва автентичних молочних продуктів;
  • Біотехнологія сиру м’якого камамбер із застосуванням сучасних молокозсідальних інгредієнтів;
  • Проблеми бактеріофагії у виробництві ферментованих молочних продуктів і сирів.

Традиційно в рамках бізнес-зустрічі відбулася внутрішня виставка, де демонструвалися новинки й технологічні рішення від компаній: «Ітак», «Біо Ресурси Україна», «Інтерагропак», «Продсервіс», «Жокей», BioFlavid, «Базис», Best Way Foods, ТОВ «ЕСАРОМ ЮКРЕЙН», Integra, «Полімер», «АГРАНА Фрут Україна», «Штайнер Україна», Plast Box, «Грантфінанс», «ЄСТ» і Vital Plast.

Також учасники мали можливість продегустувати молочну продукцію вітчизняних виробників у рамках експозиції «Виробники молочних продуктів і морозива» та відвідати майстер-клас із приготування сиру.

На завершення заходу серед присутніх розіграли цінні призи від компанії «Біо Ресурси Україна», Kavamen і організаторів.

Цього року бізнес-форум відвідали понад 200 учасників, серед яких: керівники компаній-виробників молочної продукції та морозива, технічні директори, головні технологи, начальники виробництв, начальники відділів закупівель, директори з якості, дистриб’ютори та спеціалісти ритейлу, постачальники інгредієнтів, технологій, обладнання та пакування.