11 грудня 2021 р. в Києві в рамках VI Тижня Італійської Кухні відбувся захід, спрямований на висвітлення якості та індивідуальності італійської кухні.
«Традиції та перспективи італійської кухні. Обізнаність та підвищення харчової стійкості» – головна тема заходу цього року, увагу якого зосереджено на надійних та органічних продуктах. Захід організовано Посольством Італії в Україні та IСЕ-Агентством зовнішньої торгівлі Італії за ініціативи Міністерства закордонних справ та міжнародного співробітництва Італії.
Смак Італії все більше присутній в Україні: за даними Італійського Інституту Статистики, протягом останніх років імпорт італійських продуктів харчування до нашої країни постійно збільшується. У 2020 р. в Україну було імпортовано італійських продуктів харчування, включаючи напоїв, на суму близько €208 млн, що на 27% більше, ніж у 2019 р. Продукти харчування займають вагоме місце у загальному імпорті італійських товарів в Україну і на сьогодні їх частка складає близько 12,3%.
Щоб підтримати ці тенденції, нещодавно було укладено угоду між ІСЕ-Агентством зовнішньої торгівлі Італії та українською мережею супермаркетів «Сільпо», яка спрямована на здійснення конкретних дій задля:
Для проведення цієї кампанії IСЕ-Агентство зовнішньої торгівлі Італії визначило ідеальним партнером «Сільпо», що працює на ринку України з 1998 р., має мережу з понад 320 магазинів у 80 містах України та щодня обслуговує близько 1 млн гостей. Компанія має онлайн (silpo.shop.ua) та мобільні канали продажу для більшого поширення продукції, а також соціальні канали для ефективної реклами, що відповідають сучасним системам цифрового маркетингу. Крім того, «Сільпо» взаємодіє з аудиторією, яка вміє оцінити італійську продукцію якнайкраще.
Зі вступним словом до учасників заходу звернувся Надзвичайний та Повноважний Посол Італії в Україні П’єр Франческо Дзадзо. Представник в Україні компанії marchi italiani Джанмарко Ферріолі розповів про відмінні характеристики італійської оливкової олії першого віджиму та рекомендації щодо того, як краще оцінити смак цього італійського продукту. Також в рамках зустрічі відбулося кілька майстер-класів відомих італійських шеф-кухарів.