Новини


У Києві відбулася конференція «Кондитерський бізнес 2022»



17 листопада в Києві проходила щорічна конференція «Кондитерський бізнес», під час якої експерти проаналізували, як війна вплинула на вітчизняний кондитерський ринок, розглянули світові тренди, сучасні технології виробництва й пакування кондитерських виробів, а також нові маркетингові рішення.

  • Організатор заходу – компанія Marko Pack.
  • Співорганізатори – Всеукраїнська Асоціація Пекарів, Асоціація «Укркондпром».
  • Генеральний партнер – компанія «Ітак».
  • Партнери – Запорізький хлібокомбінат №1 (ГК HD-Group) і компанія «Київхліб», які проявили ініціативу та надали продукцію власного виробництва для кава-брейків.

Під час зустрічі в безпечному і просторому укритті конференц-холу UBI учасники мали можливість не тільки ознайомитися з інноваційними рішеннями в сфері виробництва кондитерської продукції, а й обговорити з колегами можливі шляхи вирішення деяких завдань, продиктованих новими політичними,  економічними та соціальними реаліями.

У рамках першої сесії програми відбувся брифінг «Упаковка. Питання виробників кондитерської продукції пакувальникам», під час якого відповіді на актуальні запитання щодо упаковки давала Наталя Бевза, директор з якості компанії «ІТАК» (відео виступу: https://www.youtube.com/watch?v=rsZGZ0QxzEM).

Свої доповіді також представили компанії Pro Consulting, «Зееландія», ААК, «Атмосфера», «Маресто» і «Хімлаборреактив», а також асоціація «Укркондпром».

Під час другої сесії виступили представники компаній «Зееландія», «ПроТек Системз», «Штерн Інгредієнтс Україна», Best Way Foods, NutFarine, «БКК», а також Одеського національного технологічного університету.

Традиційно в рамках конференції пройшла внутрішня виставка, де свої рішення та послуги представили компанії: «Ітак», ААК, «Штерн Інгредієнтс Україна», «Зееландія», «Атмосфера», Best Way Foods, NutFarine, «Маресто», «Хімлаборреактив», Beverly Woods, «Флагман» і «Благодар».

Варто відзначити, що в цей день компанія «Марко Пак» також презентувала Telegram-канал «Кондитерський бізнес», де можна отримувати інформацію з приводу профільних заходів, а також дізнаватися новини зі світу кондитерської галузі.

Загалом цього року галузеву конференцію «Кондитерський бізнес» відвідали понад 130 спеціалістів, серед яких: керівники кондитерських підприємств, директори з якості, начальники департаментів постачання, начальники виробництв і технологи.

Відео трансляції конференції можна переглянути за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=qLFV0Vuy6cI

Відгуки учасників конференції «Кондитерський бізнес 2022»

Олена Тараненко, директор заводу Chanta Mount

Дякую організаторам конференції «Кондитерський бізнес 2022», особливо директору компанії «Марко Пак» Геннадію Кокіну, за нагоду долучитися до спілкування із представниками хлібопекарської та суміжних галузей.

У цей непростий для України та бізнесу воєнний період такі зустрічі потрібні не лише для обміну досвідом і покращення співпраці, а й для психологічного розвантаження та емоційної підтримки. Учасники конференції щиро раділи зустрічі один із одним, досягненням партнерів, які зуміли перелаштуватися в складних воєнних умовах і наростити виробництво, співчували представникам зруйнованих унаслідок ворожих обстрілів підприємств, як хлібзавод Chanta, ділилися досвідом і планами на мабутнє.

Особисто для мене, як директора зруйнованого рашистами хлібопекарського підприємства Chanta Mount, що на Київщині, було знайомство з керівниками хлібзаводів, «неформальне» спілкування з представниками суміжних із хлібним бізнесом підприємств (виробниками обладнання, начинок, пакування), а також керівниками бізнес-асоціацій, зокрема Олександром Балдинюком (Укркондпром), який поділився власним досвідом отримання держпідтримки зруйнованому війною бізнесу, представниками наукової спільноти в харчовій галузі, зокрема завідувачем кафедри технології зернових продуктів, хліба і кондитерських виробів Одеського національного технологічного університету Дмитром Жигуновим, із яким домовилися про робочу зустріч технологів Chanta з викладачами університету.

Бажаю всім присутнім на конференції та її організаторам і надалі не зупинятися, продовжувати надихати оточуючих і партнерів чудовою атмосферою професійності, мудрості та впевненості у завтрашньому дні.

Із таким підходом до справи кожен із нас наближає МИР та швидку ПЕРЕМОГУ!!!

СЛАВА УКРАЇНІ ТА ЇЇ ГЕРОЯМ!!!

Юрій Дученко, перший віце-президент Всеукраїнської асоціації пекарів

Сьогодні неабияк важливо проводити подібні заходи, адже це дає можливість поспілкуватися фахівцям, обмінятися думками й досвідом, намітити плани на майбутнє. Дуже добре, що навіть під час війни ми говоримо про те, як розвивати бізнес, як «підсолодити» життя нашим громадянам, як завойовувати ринки і не стояти на місці.

Хочу підкреслити, що ми говоримо навіть не про базові речі, такі як хліб, а смаколики, які сьогодні можуть дати краплинку радощів споживачам і дозволити виробникам заробити гроші, необхідні для продовження ведення бізнесу. Цей досвід допомагає не стояти на місці, бачити тренди і тенденції ринку іноземного. Тим більше, що для нас сьогодні відкриті двері й тренд Made in Ukraine дуже позитивно сприймається в усьому світі.

Дуже вдячний організаторам за можливість бути присутнім тут. Гадаю, що всі, хто сьогодні бере участь, із вдячністю будуть згадувати і користуватися матеріалами цієї конференції.

Тетяна Бєгма, директор з маркетингу компанії «БКК»

Конференція «Кондитерський бізнес 2022» була цікавою та корисною, адже зараз дуже рідко випадає можливість для живого спілкування ось у такому форматі з представниками кондитерської та суміжних галузей.

Гадаю, що всі ми сподіваємося на перемогу України, настання довгоочікуваного миру, а, отже, і можливість зустрічатися та спілкуватися у більш ширшому форматі.

ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!

Андрій Василенко, директор ДП «Зееландія»

По-перше, хочу подякувати організаторам за те, що вони змогли зібрати такий захід. Чесно кажучи, я тут трохи відпочив, бо відключився від усього, навіть від новинних телеграм-каналів.

По-друге, дуже важливо, що є місце, де можуть поспілкуватися між собою і кондитерські підприємства, й «інгредієнтщики», і виробники обладнання та ін. Адже сьогодні всі живуть ізольовано і вирішують проблеми, щоб дожити до вечора. А тут є можливість почути й побачити, що насправді життя продовжується і всі працюють. Це дуже сильно, дуже класно! Тож сподіваємося на нові зустрічі!

Лариса Жигадло, директор із якості АТ «Житомирський маслозавод» – компанія «Рудь»

Конференція була корисною, тому що багато з тих, хто сьогодні виступав, – це дійсно справжні професіонали. Доповідачі говорили про те, що пережили їхні підприємства в цей складний час, але попри всі проблеми вони не просто не зупинилися, а й рухалися вперед і вже мають певні результати.

Особливо сподобалася інноваційність у темах деяких виступів. Із цієї точки зору хочу виокремити доповіді Андрія Василенка, директора ДП «Зееландія», та Дмитра Шульмейстера, директора представництва компанії ААК.