17 вересня 2024 р. відбулася VІІІ-а Міжнародна спеціалізована науково-практична конференція «Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві», присвячена 90-річчю професора, член-кореспондента НААН України Дробот В. І., 140-річчю НУХТ і 75-річчю кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів. Медіа партнером заходу виступив інформаційно-аналітичний журнал «Світ Продуктів» (видавник РІА «Марко Пак»).
У своїй доповіді на конференції «Хліб в умовах сьогодення» професорка НУХТ Віра Іванівна Дробот привернула увагу науковців до «необхідності використання в рецептурах хлібобулочних виробів борошна інших круп’яних культур (кукурудзи, гречки, рису, проса) і промислово виробляти продукцію за технологією, що забезпечує надання виробам оздоровчих властивостей». Актуальним є розроблення технології виробів для харчування воїнів після поранень на період лікування та реабілітації. Із початку 2023 р. ця тема також присутня і на конференціях з хлібопекарського і кондитерського бізнесу, які організовує РІА «Марко Пак».
Для потокових ліній виробництва такої продукції інженерами Ігорем Коваленком і Анатолієм Пилипенком запропоновано технічно-апаратурне рішення для обладнання безперервного приготування пшеничного тіста з суміші пшеничного борошна з борошном круп’яних і бобових культур, яке обговорювалося на конференції НУХТ.
Робота ентузіастів отримала схвалення та підтримку в оргкомітету й учасників конференції, а також особисто В. М. Ковбаси, заступника голови оргкомітету конференції, завідувача кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів НУХТ, д.т.н., професорa. Підтримав пропозицію і провідний спеціаліст кафедри обладнання для харчових технологій Тернопільського національного технічного університету ім. Івана Пулюя, д.т.н., професор І. Я. Стадник.
Ознайомитися із доповіддю повністю й отримати інформацію щодо використання агрегату в інших сферах можна за запитом на електронну адресу Ігоря Коваленка: