Компанія прагне позитивно впливати на навколишнє середовище та залучити якомога більше людей до сортування. Саме тому у ресторанах мережі вже не перший місяць продовжують з’являтися спеціальні сортувальні станції – з метою дати відходам нове життя й зберегти нашу планету.
Сортувати використану упаковку та залишки їжі в 16-ти «МакДональдз» України вже можна за такими фракціями:
Після сортуваннях в залах, відходи «МакДональдз» за розкладом і по відсортованим фракціям передаються партнерам, які досортовують їх та передають далі на переробку. Зараз ресторани віддають відходи на переробку таким компаніям як «Ековей» та «Обухівміськвторресурси». В цілому, компанія має більше 30 партнерів по всій Україні.
Так, наприклад, з паперу можуть виготовляти картонні короби, з пластику – пакети для сміття, з відпрацьованої олії – біопаливо, з харчових відходів – добриво. Але глобальна мета «МакДональдз» – створити кругову систему роботи, щоб з отриманих відходів ресторанів виготовлялися речі для самої мережі.
Що стосується паперових стаканів, вкритих шаром ПЕ, – то в Україні є можливість переробляти таку тару. Зокрема це відбувається на Змієвській паперовій фабриці, а також партнерами у цьому проєкті стали «Блю Оушен Солюшинс» та «Обухівміськвторресурси».