Новини


«Хлібопекарський бізнес 2025»: місце зустрічі професіоналів



19 лютого 2025 р. в Києві відбулася щорічна бізнес-зустріч «Хлібопекарський бізнес», на якій зібралася спільнота професіоналів у сфері виробництва хлібобулочних і борошняних кондитерських виробів. Це традиційне місце для обміну досвідом між виробниками хлібопекарської галузі та налагодження зв’язків зі спеціалістами ритейлу, постачальниками технологій, обладнання та пакування.

  • Організатор заходу: Marko Pack
  • Офіційні партнери: Спілка «Борошномели України», Agro Marketing Agency
  • Водний партнер: ТМ «Моршинська»
  • Партнери: Enzym Group, Delicia та Delicia Technology, «БЕЙКЕРІ ФУД ІНВЕСТМЕНТ», «КФ «Десна», ТМ YARYCH, «Ласий кошик», «ХЛІБТРЕНД», кондитерська фабрика «Добробут», «Трипільське сонце» і ТМ Naturovy.
  • Інформаційні партнери: видання «Світ Продуктів», портал packaging.com.ua та незалежний дегустаційний конкурс Favorite Food&Drinks

У вітальному слові до учасників бізнес-зустрічі президент Всеукраїнської асоціації пекарів Олександр Тараненко відзначив важливість таких профільних зібрань, адже взаємодія операторів ринку та можливість обміну інформацією в нинішніх непростих обставинах є життєво необхідними для вирішення проблем галузі.

У рамках програми заходу розглядалися тенденції світового та вітчизняного ринків хлібобулочних і борошняних кондитерських виробів, презентувалися інноваційні рішення у сфері виготовлення та пакування даних видів продукції, а також обговорювалися можливі шляхи вирішення деяких завдань, продиктованих новими політичними, економічними й соціальними реаліями.

Із доповідями виступили представники компаній Delicia, RODALS, GVP Equipment Solutions, Delicia Technology, «ПроТек Системз», «ВЕНТА ЛАБ», «БЕЙКЕРІ ФУД ІНВЕСТМЕНТ», «Олком»,  «ПейперБег», «АГРАНА Фрут Україна», Bimbo QSR, «ШТЕРН ІНГРЕДІЄНТС УКРАЇНА», «ПРО-ФАЙБЕР», «Про Консалтинг», «Грантфінанс», «Хімлаборреактив», «БАРЕНТЦ УКРАЇНА», TATFOOD, «Хлібний Гурман», а також спілки «Борошномели України» й Одеського національного технологічного університету.

Зокрема, спікери говорили про таке:

  • Ситуація на українському ринку хліба;
  • Ринок кондитерських виробів: тренди й актуальні тенденції;
  • Світові тренди та новинки обладнання для хлібопекарських і кондитерських виробництв;
  • Просіювання як необхідність контролю якості сировини та покращення фінального продукту;
  • Від ідеї до ідеального продукту. Обладнання для кондитерського бізнесу;
  • Сучасне обладнання для підвищення рентабельності виробництва хлібобулочних виробів;
  • Сучасне лабораторне обладнання для хлібопекарської індустрії;
  • Управління якістю виробництва: від контролю якості до стандартів;
  • Маргарини та спеціалізовані жири для хлібопекарського бізнесу
  • Екологічні пакувальні рішення;
  • Фрукти й овочі в хлібобулочних виробах;
  • Досвід роботи міжнародної компанії на українському ринку;
  • Доцільність використання ферментних препаратів для стандартизації борошна;
  • Шляхи подовження термінів свіжості хліба та кондитерських виробів за допомогою натуральних рослинних інгредієнтів;
  • Тренди ринку хлібобулочних і борошняних кондитерських виробів;
  • Контроль якості вхідної сировини та готової продукції в лабораторіях хлібопекарської галузі;
  • Тренди ринку борошна в Україні;
  • Якість борошна вітчизняних виробників із зерна врожаю 2024 року та можливості його коригування;
  • Ферменти для покращення якості готових виробів із борошна;
  • Експертність кадрів як один із основних критеріїв розвитку бізнесу;
  • Досвід впровадження у виробництво бездріжджових хлібів.

Під час панельного обговорення «Нетрадиційні види сировини для хлібопечення» представники компаній «Агрофірма Поле», Inaksha, «Холодноярська республіка», «СПЕЦПОМЕЛ», а також ГО «Виробники амаранту та амарантової продукції» та ІПДО НУХТ ділилися досвідом роботи використання в хлібопеченні нетрадиційних видів борошна, зокрема, пшоняного, спельтового, соєвого, амарантового й ін.

Окрім того, в рамках заходу відбулася внутрішня виставка, де були представлені рішення для хлібопекарів від компаній «Протек Системз», «ПРО-Файбер», Enzym Group, Delicia, «ПейперБег», «Родалс», «Хімлаборреактив», «Агрофірма Поле», «Базис», «Пуратос», J4, «Вента Лаб», GVP Equipment Solutions, «АГРАНА Фрут Україна», «Слово 47», «Імперія Грандіс», Грантфінанс», «Спецпомел» і ГО «Виробники амаранту та амарантової продукції».

Цього року галузеву бізнес-зустріч «Хлібопекарський бізнес» відвідали понад 300 спеціалістів у сфері виробництва хлібобулочних виробів, серед яких: керівники хлібопекарських, кондитерських,  борошномельних і бакалійних підприємств, директори з якості, технологи, начальники департаментів постачання, головні інженери, начальники виробництв, лабораторій, а також фахівці ритейлу, постачальники технологій, обладнання та пакування.

Щоб дізнатися більше про умови участі звертайтеся:
Marko Pack
+38 095 058 1783
event@mirupak.kiev.ua