Бак варильний призначений для уварювання кондитерських та інших харчових мас, даний танк використовують для приготування таких продуктів як:
- цукрові сиропи
- карамель
- желе, мармелад
- соуси, гірчиця, паста та ін., продукти.
Викачування продукту відбувається шляхом відкачування насосом або самопливом через нижній отвір.
Варильний котел обладнується різними днищами в залежності від продукту – це може бути конус, еліпс, сфера та ін. Підбирається те, що забезпечить повне видалення продукту, миючих засобів при санітарній обробці. Виготовляється з нержавіючої сталі, обладнані різними типами сорочок під різний теплоносій, покритий термоізоляцією, встановлені термодатчики продукту і теплоносія, з мішалкою. Термоізоляція захищена від пошкоджень зовнішнього облицювання з нержавіючого металу.
Технічні характеристики:
- кут перевороту ємності 0 °
- переміщуючий пристрій підбирається під продукт (рамна, якірна мішалка, гвинтова та ін.)
- моторредуктори Motovario, SEW-EURODRIVE
- число оборотів, хв – від 5-800
- обсяг від 50-1500
- електропідігрів, потужність тенів, кВт – 12-36 (можливе виготовлення на пару до
- 10 кг\см2)
- теплопровідник сорочки – масло (пар)
- температура теплоносія до + 200 ° C
- робоча температура від +60 ° C до +180 ° C
- матеріал внутрішнього корпусу – сталь AISI 304 (316, 321,310)
- обладнаний термоізоляцією, термодатчиками (можлива установка тензометрії)
- теплоносій – масло «Matrix» (Голландія) допуск для використання в харчовій промисловості (входить в комплект поставки).