Статті журналу


Бак варильний



Бак варильний призначений для уварювання кондитерських та інших харчових мас, даний танк використовують для приготування таких продуктів як:

  • цукрові сиропи
  • карамель
  • желе, мармелад
  • соуси, гірчиця, паста та ін., продукти.

Викачування продукту відбувається шляхом відкачування насосом або самопливом через нижній отвір.

Варильний котел обладнується різними днищами в залежності від продукту – це може бути конус, еліпс, сфера та ін. Підбирається те, що забезпечить повне видалення продукту,  миючих засобів при санітарній обробці. Виготовляється з нержавіючої сталі, обладнані різними типами сорочок під різний теплоносій, покритий термоізоляцією, встановлені термодатчики продукту і теплоносія, з мішалкою. Термоізоляція захищена від пошкоджень зовнішнього облицювання з нержавіючого металу.

Технічні характеристики:

  • кут перевороту ємності 0 °
  • переміщуючий пристрій підбирається під продукт (рамна, якірна мішалка, гвинтова та ін.)
  • моторредуктори Motovario, SEW-EURODRIVE
  • число оборотів, хв – від 5-800
  • обсяг від 50-1500
  • електропідігрів, потужність тенів, кВт – 12-36 (можливе виготовлення на пару до
  • 10 кг\см2)
  • теплопровідник сорочки – масло (пар)
  • температура теплоносія до + 200 ° C
  • робоча температура від +60 ° C до +180 ° C
  • матеріал внутрішнього корпусу – сталь AISI 304 (316, 321,310)
  • обладнаний термоізоляцією, термодатчиками (можлива установка тензометрії)
  • теплоносій – масло «Matrix» (Голландія) допуск для використання в харчовій промисловості (входить в комплект поставки).