Технології


Сучасне паковання для м’ясної промисловості



Вибагливі характеристики м’ясних продуктів змушують переробників використовувати паковання, яке відповідає найвищим стандартам якості. Тому упаковка має не тільки гарантувати безпечність запакованого виробу, але й бути екологічно нейтральною та узгоджуватися з принципами циркулярної економіки. Інноваційне пластикове паковання виробництва компанії KGL відповідає всім цим викликам

Упаковка – це не тільки про безпечність

Безпечність м’ясних продуктів у процесі транспортування та зберігання при низьких температурах може забезпечити використання паковання, яке відповідає суворим стандартам якості. Воно захищає його вміст від шкідливого впливу зовнішніх факторів або проникнення мікроорганізмів, а також запобігає механічній деформації запакованого продукту. Спеціальна упаковка, зберігаючи специфічний «клімат», створений у процесі паковання, також подовжує термін зберігання м’яса та м’ясопродуктів.

Паковання – це не тільки гарантія безпечності харчових продуктів. Воно також є носієм маркетингової інформації, а тому повинне бути візуально привабливим і мати можливість нанесення декорацій (принтів).

Перераховуючи виклики, яким має відповідати упаковка для м’яса, не забуваймо, що, будучи одноразовим виробом, вона не повинна бути додатковим тягарем для довкілля, тому має бути розроблена та виготовлена таким чином, щоб її можна було повністю переробити, і таким чином відповідати принципам циркулярної економіки (Circular Economy). Кілька років тому компанія KGL зіткнулася з цією проблемою. Завдяки наполегливій праці у цьому напрямку підприємство вже може похвалитися асортиментом сучасного паковання для м’ясної промисловості у своєму портфоліо.

Застосування rPET для м’ясної промисловості

KGL S.A. у своїй роботі застосовує належні практики екопроектування та сучасні матеріали, завдяки чому компанія може похвалитися паковальною продукцією, яку можна максимально використовувати протягом усього її життєвого циклу. Практично всі рішення KGL для м’ясної промисловості можуть виготовлятися з плівки rPET, що на 100% складається із вторинної сировини та підлягає переробці. Оброблений ПЕТ схвалений для контакту з харчовими продуктами та має позитивний висновок Європейського агентства з безпечності харчових продуктів – EFSA-Q-2018-00897. Це можливо завдяки очищенню пластівців ПЕТ-пляшки від шкідливих для людини летких пластикових речовин, які можуть утворюватися в процесі переробки, під час процесу дезактивації у вежі SSP виробника.

Включення інноваційного паковання до пропозиції KGL є результатом діяльності Центру досліджень і розвитку, де спеціалісти компанії розробляють нові матеріали (наприклад, спінені конструкції) й технології (зокрема, нові форми), які потім впроваджуються у виробництво.

monoPET пропонує багато можливостей

Необхідність вивести на ринок паковання, яке б відповідало принципам циркулярної економіки, тобто, легко перероблялося, також сприяла розробці компанією KGL упаковки з використанням структури monoPET. Вироби з однорідного матеріалу на 100% підлягають переробці, безпечні та дозволені для контакту з харчовими продуктами. Крім того, вони належать до групи рішень RESPECT by KGL, які використовують унікальний запатентований спосіб з’єднання верхньої плівки з паковальним коміром. Технологія гарантує безпечність закривання, усуваючи необхідність використання стандартної ПЕ плівки-основи, ламінованої на ПЕТ плівку.

Інноваційне з’єднання дозволяє знизити температуру та скоротити час зварювання. Це забезпечує зниження споживання електроенергії та більшу швидкість паковання, підвищуючи ефективність заводу виробника харчових продуктів. Важливо те, що паковання з інноваційною кришкою дуже екологічне та може бути перероблене в чистий ПЕТ. Це дозволяє легко видалити клейовий шар під час процесу переробки, на етапі гарячого прання.

Використовуючи структуру monoPET і спеціально модифікований поліестер, KGL S.A. створив сучасне паковання SEAL+. Матеріал, з якого воно виготовлене, може складатися із вторинної сировини на 90%. Крім того, завдяки покращеній зварюваності, порівняно з monoPET, продукт на 100% підлягає переробці.

Перевагами використання SEAL+ для м’ясної промисловості є:

  • підвищення ефективності процесу паковання та зниження його витрат;
  • висока прозорість;
  • можливість використання на «чистих» виробництвах;
  • захист навколишнього середовища.

Спінювання захищає довкілля

Виведення з обігу паковання з пінополістиролу (EPS) стало одним із поштовхів для KGL, щоб розробити та виготовити поліефірну упаковку зі спіненої плівки.

XPET та XPP мають значно меншу щільність, ніж тверда плівка (до 50%). Спінювання здійснюється на екструзійній лінії, оснащеній спеціальним пристроєм, в якому газ (вуглекислий чи азот) ефективно змішується з розплавленим матеріалом відносно високої в’язкості. Вага цього виду паковання зменшена на 10-15%, порівняно з традиційними рішеннями, при збереженні тих самих механічних властивостей.

Паковання зі спінених плівок XPET і XPP на 100% виготовлене з перероблених матеріалів і повністю придатне для вторинної переробки.

Офіційний представник компанії KGL S.A.
на території України
ТОВ «ЛЕОНІКС»

м. Львів, вул. Промислова 27б
066 984 24 02
info@leonix.com.ua
www.leonix.com.ua